Veelgestelde vragen

Een microavontuur is voor velen nog iets onbekends. Mogelijk kunnen er vragen zijn als: heb ik een eigen tent nodig? Wat als het slecht weer is, gaat het dan wel door? En mogelijk nog vele andere vragen. Hieronder proberen we op de meest gestelde vragen antwoord te geven. Mocht het antwoord op je vraag er niet tussen staan? Stuur een mail naar info@torsopavontuur.nl 

Wat is een microavontuur?

Een microavontuur is een kort avontuur die in de regel vaak niet langer dan 24 uur duurt. Het avontuur speelt zich vaak lokaal af. We noemen het een avontuur omdat je het aangaat met de mindset van een groots avontuur. Men zegt weleens: werken doe je van 9 tot 5 en van 5 tot 9 ga je op avontuur. Deze beleving die je het gevoel geeft er even helemaal uit te zijn bieden wij volledig verzorgd aan binnen Tors. 

Wat houdt de christelijke indentiteit in?

Als je als deelnemer meegaat met Tors ga je met een organisatie mee die christelijke waarden en normen hoog heeft staan. Daarbij horen o.a. het bidden en danken voor het eten en Bijbellezen bij. Maar het tonen van respect voor elkaar en de omgeving waarin we verblijven hoort daar ook bij. 

Ik ben niet christelijk. Kan ik dan wel mee met een microavontuur?

Jazeker, iedereen is welkom op onze microavonturen. Wel wordt er van alle deelnemers verwacht rekening te houden met het feit dat zij met een christelijke reisorganisatie op pad zijn. Als je als deelnemer meegaat met Tors, kies je voor een christelijke reisorganisatie dus verwachten we dat je hierbij gewoon aanwezig bent en je niet aan de groep onttrekt.

Ik heb nog nooit gekampeerd, is dit wel wat voor mij?

Daar kunnen wij natuurlijk geen antwoord op geven, dit moet je echt ondervinden. Heb je een avontuurlijke mindset en zou je graag even back to basic willen maar niet lang weg willen zijn omdat je de volgende dag gewoon weer moet werken? Dan gaat de ervaring die Tors je biedt je hoogstwaarschijnlijk niet teleurstellen en is de kans groot dat je een volgende keer weer mee wil op avontuur.

Ik heb geen eigen kampeerspullen, is dit een probleem?

Dit is tot op een bepaalde hoogte helemaal geen probleem. Wij hebben vijf  2- persoons tenten in de verhuur. Deze tenten kun je voor een bedrag van €15,- huren bij ons. Je dient zelf wel zorg te dragen voor een slaapzak en een matje. Heel veel meer heb je niet nodig om het back to basic gevoel te ervaren.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Als je bij ons boekt zorgen wij ervoor dat er genoeg hout is om warm te blijven bij een knapperend kampvuurtje. Ook zorgen we voor het avond-, ochtend- en middageten en uiteraard voor de marshmallows. De volgende dag zorgen we ervoor dat er een geheel uitgestippelde wandelroute gelopen kan worden van 10 tot 15 km. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Als je geboekt heb krijg je van ons een boekingsbevestiging. Uiterlijk een week van te voren ontvang je van ons een email met daarin een paklijst met daarin de essentiële zaken die handig zijn om bij je te hebben tijdens een van de microavonturen.

Hoe laat beginnen de microavonturen?

De microavonturen die je bij ons boekt zijn altijd van vrijdagmiddag 16.00 tot zaterdagmiddag 16.00. Voor individuele groepen is maatwerk ook mogelijk, maar neem daarvoor even contact met ons op.

Gaat het microavontuur door als het slecht weer is?

Het microavontuur gaat in principe altijd door. Tenzij er echt slecht weer wordt voorspeld in de zin van storm (met hagel, veel neerslag en onweer) dan zullen wij dit uiterlijk 24 uur van te voren laten weten via het door jou opgegeven mailadres tijdens de boeking. Je hebt dan de mogelijkheid om je boeking om te zetten naar een later moment. Mocht er toch nog wat regen vallen, dan gaat het avontuur gewoon door. Maar we zullen er dan wel voor zorgen dat je behagelijk droog onder een tarp kunt zitten. 

Regels omtrent vuur maken

Wij snappen maar al te goed dat er bij een outdoor avontuur een heerlijk warm en knapperend kampvuur hoort. Wij hebben dan ook altijd voldoende hout bij om de 24 uur door te komen. Maar we hebben de laatste jaren in Nederland ook steeds vaker te maken met langdurige droogte. Je zult begrijpen dat het maken van vuur in de natuur bij extreme droogte natuurbranden kan veroorzaken. Daarom wordt er regelmatig door de veiligheidsregio een stookverbod afgekondigd. Dit betekend dat bij natuurbrand risico 2 geen vuur gemaakt mag worden. Dit is enerzijds erg jammer anderzijds ook weer een avontuur op zich. Wij zullen als Tors zorgdragen dat er dan toch gekookt kan worden op gas. Wij zullen als Tors dan ook altijd de richtlijnen volgen die vermeld staan op www.natuurbrandrisico.nl 

Tors png transparant.png